Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов член с развалена алфа помагаите!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нов член с развалена алфа помагаите!

Здравеите колеги,аз на скоро си жзех една алфичка доста на далажера но за сметка на това и има нещо.Незнам какъв точно е проблема но се надявам да ми дадете полезна информация.Колата е алфа 146 1,3 боксер 97г. и проблема е следния.Работи на 3 цилиндъра не пуши претеснителни пушеци,не гори масло обаче изобщо не върви като хората дори и за три цилиндъра.Въпроса ми е дали е вазмойно само от това че работи на три цил. да губи толкова мощност.Понеже от боксер двигатели не разбирам и за това се обръщам към вас,и евентуално ако горе долу остановите какво и има приблизително да ми кайете и колко парички да си приготвя за ремонт пак преблизително.Благодаря ви предварително и се надявам да ми помогнете.

Ами тя може и на два цилиндъра да работи, откъде си сигурен, че са 3 . Вижте там свещи, кабели, инжектори...
    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
    Audi A4 1.9 TDI

Comment

Хмм мойта като я взех след 100-тина километра взе да бачка на 3 цилиндъра (НЕ Е БОКСЕР) оказа се че гарнитурата е сдала багажа и една от свещите не работи ,смених свещите и гарнитурата и хвръкна в космоса
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic
      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Може да са свещи,може да е бобина,всичко може да е.С хвърляне на боб няма да стане.Закарай я на диагностика,там ще си покаже със сигурност от какво е.
        Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
        ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
        ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Здравеите отново,днес направих някои профилактики и по тоците всичко е наред.Въпроса обаче е,че едно клапанче се чува да чука и ме самнява данеби да не затваря нещо.Незнам дали за хидравлични или как са но утре ще я карам на един маистор да видим.

Comment

Първоначално публикувано от Borislav Perfanov Покажи съобщение
            Здравеите отново,днес направих някои профилактики и по тоците всичко е наред.Въпроса обаче е,че едно клапанче се чува да чука и ме самнява данеби да не затваря нещо.Незнам дали за хидравлични или как са но утре ще я карам на един маистор да видим.
            Колега върви при някой майстор който е работил по Алфи ,и това клапначе най вероятно ти е вариатора.
            Кажи от каде си за да могат колегите да ти препоръчат сервиз.
            Fiat Bravo II 1.4 90hp
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
              Колега върви при някой майстор който е работил по Алфи ,и това клапначе най вероятно ти е вариатора.
              Кажи от каде си за да могат колегите да ти препоръчат сервиз.
              колега ,боксер е мотора.Какъв вариатор.Може да има старата болест със запечени повдигачи или недобре зацепени ремъци.Много вероятно е да е изкривил и някой клапан.Закарай я на някой,който разбира от тия мотори!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                колега ,боксер е мотора.Какъв вариатор.Може да има старата болест със запечени повдигачи или недобре зацепени ремъци.Много вероятно е да е изкривил и някой клапан.Закарай я на някой,който разбира от тия мотори!
                Опп извинявам се грешката е моя ,но майстора да е работил по такива мотори задължително
                Fiat Bravo II 1.4 90hp
                sigpic

Comment

Аз съм от смолян и по принцип ту маистори за боксер няма,или поне не е изжестен такъв които е добър и е работил с този мотор.Но аз имам един познат които навремето имаше едно фолксвагенче костенурка с боксер и знае горе долу този мотор.Утре ще отида при него и ако неможем да се справим тогава ще ме насочите към някои маистор в пловдив да речем наи близо ще ми е.

Comment

Първоначално публикувано от Borislav Perfanov Покажи съобщение
                    Аз съм от смолян и по принцип ту маистори за боксер няма,или поне не е изжестен такъв които е добър и е работил с този мотор.Но аз имам един познат които навремето имаше едно фолксвагенче костенурка с боксер и знае горе долу този мотор.Утре ще отида при него и ако неможем да се справим тогава ще ме насочите към някои маистор в пловдив да речем наи близо ще ми е.
                    Двата двигателя нямат почти нищо общо, освен разположението на цилиндрите. Едва ли опитът с костенурката ще е в помощ на този твой познат
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Ами да прав си явно незнам аз знам само че е боксер и тои и до там.Но все пак ще отида утре да видим ако не тогажа вече ще се мисли за пловдив.

Comment

Я виж ,някоя пакостна ръчица,да не е объркала кабелите на свещите.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Хора незнам какво да правя,всичко пробвах колата неиска и неиска да върви а не плаче за основен ремонт маисторите вдигнаха ръце от мен.Стигна се до извода че тази кола трябва да се продаде.Даже ми казаха че ако направя основен ремонт не е ясно дали и тогава ще тръгне.В момента нямам пари за такъв ремонт и наи вероятно ще я зазимявам.Иначе намерих маостор които е доста добър и е поравил боксери тои каза да я закарам при него.Но това ще стане когато събера парички.ПОздрави от мен и весели празници на всички.

Comment

здрасти колега,сега се загледах в темата
                            аз имам подобен проблем: на газ работи перфектно, но на бензин не ще, работи на 3 цилиндъра и много прекъсва, горе-долу се оправя над 2500 оборота; та на мен проблема ми е 100% в куплунга, който се закача към дюзата (сори за тъпото изразяване, ама не знам как се казва); чистих го 2-3 пъти, оправя се, но после - същата история; на мен не ми е проблем, защото на бензин само я паля...
                            успех с разгадаването, не съм сигурен дали съм ти бил полезен...
                            166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                            x145 1.6 boxer

Comment

газ, свещи, кабели, инжектори, бобини. ти какво от тях си проверил.
                              точка

Comment

Working...
                              X